• Chceme byť v „obraze“....

          • ... a poznať všetky novinky, aby sme mohli svojim študentom poskytovať informácie z prvej ruky. Preto sa aj my učitelia neustále vzdelávame o tom, aké sú zmeny a novinky v súvislosti s platením daní, čo sme sa dozvedeli na odbornom školení Finančnej správy.

                                                                                                                              zapísali: Ing.  Grossmanová, Ing. Valová

          • Riasy po akých žena sníva

          • Študentky odboru kozmetik si dňa 18.2.2019 prakticky vyskúšali činnosti pri úprave mihalníc. Metóda 3D mihalníc je tá,  ktorá žene vyčarí riasy po akých sníva. Jedná sa o permanentné predlžovanie rias modernou metódou do akejkoľvek dĺžky.

            Vypracovala: Bc. Silvia Hazáková, p. Karolína Gútová

          • Beseda s priamym účastníkom SNP

          • O pár mesiacov si pripomenieme 75. výročie SNP. Pri tejto príležitosti sme reagovali na  ponuku zúčastniť sa besedy s priamym účastníkom bojov v SNP - pánom Vladimírom Strmeňom , ktorý napriek vysokému veku zaujal žiakov svojim slovným prejavom , v ktorom dominovali spomienky na to, čo osobne počas vojny ako člen partizánskeho oddielu prežil. Mladí poslucháči si tak aspoň pocitovo mohli predstaviť, čo vojna priniesla do života ľudí a uvedomiť si, akým šťastím je , že žijeme v mieri.

            Pútavé rozprávanie zakončil pán Strmeň hrou na akordeóne  a spevom partizánskych piesní.

          • Zmerali sme si "sily" v rámci kraja!

          • Valentínsky deň dvaja naši študenti strávili súťažne. Merali svoje sily s ostatnými študentami Banskobystrického kraja v "Spracovaní informácií na počítači" (úprava textu pomocou korektorských značiek, písanie na rýchlosť a presnosť, ...). V širokej konkurencii sme boli úspešní, odniesli sme si 5. miesto. 

            Ďakujeme Simonke Môcikovej zo IV. EP a Marošovi Skokanovi z III. EP za reprezentáciu školy.

            Zodpovedná Mgr. Ľudmila Pantlíková

          • 7. ROČNÍK FINANČNEJ OLYMPIÁDY PRE STREDOŠKOLÁKOV

          • Viac ako 300 stredných škôl a gymnázií  sa každoročne zapája do vedomostnej súťaže Finančná olympiáda, ktorá preveruje finančnú gramotnosť stredoškolákov. Je doplnením finančnej výučby na školách a pomáha preskúšať znalosti študentov v oblasti základných ekonomických pojmov, orientácie v poistných a bankových službách, v oblasti investovania a na konkrétnych príkladoch zistiť, ako si vedia vypočítať výhodnosť bežných finančných produktov či služieb.

            Súťaž je rozdelená do troch kôl a náročnosť otázok a úloh sa v každom kole zvyšuje.

            7. ročník súťaže začal 19. novembra 2018 a končí finálovým celoslovenským kolom v apríli 2019.

            Do druhého uzatvoreného kola postúpilo 17 študentov našej školy. Gratulujeme !

            Druhé kolo začína 18. februára 2019.

          • ROZBEHNI SA! ACADEMY

          • ROZBEHNI SA! Academy je moderná škola podnikania.

            Jej zámerom je inšpirovať  mladých ľudí k podnikaniu.

            Mladí ľudia sa učia ako nájsť, premyslieť a otestovať ich podnikateľský nápad.


            Do uvedeného projektu sa zapojila aj naša škola. V mesiaci február 2019 prebehli prezentácie projektu, premietanie akceleračných programov a videí vo všetkých ročníkoch SOŠ podnikania.


            Študenti sa učili ako otestovať svoj nápad v malom, pochopili, že investovať do projektu sa oplatí viac až potom, keď sa ukáže, že je životaschopný. Rýchlokurz podnikania ich dokáže krok po kroku naučiť, ako postupovať, čo robiť a čo nerobiť v úvode podnikania.


                                                                                                                                                                 Ing. Valová Zdenka

          • 4. február - Svetový deň proti rakovine

          • „4. február - Svetový deň proti rakovine“– cieľom tohto svetového dňa proti rakovine je zvýšiť povedomie o rakovine a upozorniť na dôležitosť prevencie, informovanie o nefarmakologických prístupoch v prevencii onkologických ochorení a zdravého životného štýlu.

            K šíreniu povedomia v tejto oblasti prispela aj naša škola. Dňa 8. februára 2019 v rámci spolupráce s RÚVZ so sídlom v Banskej Bystrici nám pani MUDr. Zora Kľocová Adamčáková, PhD. z oddelenia podpory zdravia a výchovy k zdraviu,  predniesla a priblížila  tému „Rakovina prsníka“. Prednášky sa zúčastnili žiačky končiacich ročníkov IV.EP a IV. FP SOŠ podnikania. Cieľom prednášky bolo dozvedieť sa o tom, čo rakovina vôbec je, ako vzniká a ako jej my ženy prevenciou môžeme predchádzať. Dúfam, že naše žiačky sa budú o seba starať. Vedomosti, ktoré získali dnes budú šíriť medzi svojimi kamarátkami, mamami, všetkými ženami v okolí, aby ani jedna z nich nemusela kvôli zanedbaniu vlastného zdravia,  zažiť tak krutú, bolestivú, traumatizujúcu chorobu akou je rakovinu prsníka.

            Mgr. Nina Matušovová, výchovná poradkyňa SOŠ podnikania

          • "Využi potenciál červenej"

          • Na túto tému dňa 08.02.2019 v Incheba Expo Bratislava súťažila naša študentka z odboru kozmetik - Natália Priehradníková. Cieľom súťaže bolo, aby celé líčenie pôsobilo harmonicky, hralo prvkami červenej farby a aby bolo cítiť, že sa súťažiaca pokúsila červenú farbu využiť na sto spôsobov. 

            Vypracovali: Bc. Hazákova, Gútová.

          • Kam po škole?

          • Dňa 5. februára 2019 sa v hoteli Lux konal veľtrh pre študentov stredných škôl končiacich ročníkov a všetkých, ktorí majú záujem študovať ďalej pod názvom ,,Kam na vysokú“. Prezentované boli slovenské a zahraničné vysoké školy. Potrebné informácie si tu našli aj študenti, ktorí neplánujú pokračovať v štúdiu na vysokej škole. V sekcii „Kam po strednej“ sa mohli stretnúť so zamestnávateľmi a porozprávať sa o pracovných príležitostiach, ktoré im ponúkajú. Študenti mali možnosť sa individuálne stretnúť s karierovými poradcami zo Združenia pre rozvoj karierového poradenstva. Tu sa dozvedeli, ako postupovať pri výbere vysokej školy alebo zamestnania. Každých 30 min sa začínali prezentácie personalistov zo spoločnosti Adecco, ktorí im radili, ako zvládnuť pohovor, aké sú najčastejšie chyby absolventov pri pohovore a podobne. Toto všetko mali možnosť zažiť aj naši študenti končiacich ročníkov.

            Mgr. Nina Matušovová, výchovná poradkyňa SOŠ podnikania