• Aktuálna informácia !!

          • Na základe rozhodnutia MŠ VVaŠ SR riaditeľ Spojenej školy, Školská 7, Banská Bystrica oznamuje, že od pondelka 12. 10. 2020 bude vo všetkých triedach prebiehať dištančné teoretické aj praktické vyučovanie.

            https://www.minedu.sk/minister-skolstva-oznamil-nove-opatrenia-v-skolach-platne-od-12-oktobra/

            V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte triednych učiteľov. Žiaci budú v priebehu zajtrajšieho dňa od nich informovaní, za akých podmienok a kedy si budú môcť vyzdvihnúť svoje osobné veci zo školy a z internátu. Podrobné informácie budú zverejňované aj na EduPage a web stránke školy.

          • Otvorená hodina o Holokauste

          • Pre žiakov prvého ročníka sme pripravili otvorenú hodinu, ktorej sa zúčastnili vyučujúce občianskej náuky a dejepisu.

            Zážitkovou formou sme si pripomenuli obete holokaustu a rasového násilia. Literárne ukážky, scéna z filmu Námestie sv. Alžbety, práca s dokumentmi z archívu, čítanie skutočných príbehov preživších, to všetko pomohlo vytvoriť obraz o tom, čo bol holokaust a čo priniesla vojna.

            Kováčová

          • Záložka do knihy spája stredné školy

          • Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave vyhlásila už 9. ročník celoslovenského projektu - Záložka do knihy spája stredné školy. Prihlásilo sa do neho 154 škôl a je medzi nimi aj SOŠ podnikania.

            Naše žiačky, pod vedením profesoriek Kováčovej a Miškufovej , vyrábali pre nám pridelenú partnerskú školu - SOŠ Strečnianska v Bratislave záložky na tému - Osobnosti a diela slovenskej dramatickej tvorby.

            Cieľom projektu je podpora kreatívneho čítania a získanie nových informácií o výrazných osobnostiach nášho literárneho života.

            Kováčová

          • European Day of Languages / Európsky deň jazykov

          • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sa študenti našej školy, v týždni od 21. septembra do 25. septembra, venovali rôznym štátom Európy. Na hodinách anglického a nemeckého jazyka vyhľadávali na internete základné geografické informácie a informácie o kultúre jednotlivých európskych krajín, ktoré si sami vybrali. Zaujímavou úlohou bolo preložiť základné frázy do oficiálneho jazyka danej krajiny, ako napríklad pozdravy alebo frázu Milujem ťa. Študenti zistené informácie vpisovali do pracovných listov. Niektoré z nich môžete vidieť na nástenke na 1. poschodí. Okrem toho tam nájdete aj palindromy. Že neviete, čo to je? Odpoveď na vás čaká na nástenke aj s príkladmi, samozrejme, v rôznych európskych jazykoch.

            vyučujúce cudzích jazykov