• Prijímacie skúšky na šk. rok 2021/2022

          • Oznam o priebehu prijímacích skúšok

             3.5. 2021 a 10. 5. 2021

            Prijímacie konanie sa uskutočňuje v zmysle zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o termínoch, organizácii a hodnotení prijímania na vzdelávanie v stredných školách v čase mimoriadnej situácie a Rozhodnutím ministra z 26. januára 2021.

             

            Prijímacie skúšky sa uskutočnia prezenčnou formou v termínoch:

             

            • 3. 5. 2021  –  1. termín prijímacích skúšok
            • 10. 5. 2021 – 2. termín prijímacích skúšok

             

            Organizácia prijímacej skúšky:

             

            7:00 – 7:45 – prezentácia uchádzačov o štúdium vo vstupnom vestibule

            8:00 – 9:00 – metodické pokyny a test z MAT

            9:00 -  9:15 - prestávka

            9:15 – 10:00 – metodické pokyny a test zo SJL

            10:00 – ukončenie prijímacích skúšok

             

            Podmienky vstupu do budovy školy počas konania prijímacích skúšok:

             

            1. Do budovy školy môžu vstupovať iba uchádzači o štúdium, okrem nevyhnutného sprievodu zdravotne ťažko postihnutých osôb. Rodičia ostatných uchádzačov do budovy školy nevstupujú.

             

            2. Pri vstupe do budovy školy, sa uchádzač nepreukazuje testom na COVID-19.

             

            3. Zoznam žiakov je na výveske na vstupných dverách Spojenej školy a tiež na dverách danej triedy. Žiaci sedia po jednom v lavici.

             

            4. V priestoroch školy musia mať všetky osoby po celú dobu prekryté horné dýchacie cesty.

             

            5. V čase konania skúšok z hygienických dôvodov odporúčame minimalizovať konzumáciu stravy a nápojov, tiež minimalizovať osobný kontakt.

             

            6. Každý žiak použije počas skúšok vlastné písacie potreby, rysovacie potreby a matematické tabuľky. Kalkulačky a mobily je zakázané používať.

             

            7. Ak sa uchádzač nemôže zúčastniť na prijímacej skúške

             

            • z dôvodu izolácie v domácom prostredí alebo v karanténe, zákonný zástupca čestným prehlásením oznámi  túto skutočnosť riaditeľovi Spojenej školy najneskoršie v deň konania prijímacej skúšky, v ktorom uvedie aj termín ukončenia izolácie v domácom prostredí alebo karantény. Riaditeľ určí náhradný termín prijímacieho konania v čo najskoršom možnom termíne. Po ukončení izolácie v domácom prostredí alebo karantény, zákonný zástupca uchádzača odovzdá riaditeľovi Spojenej školy v deň konania prijímacej skúšky v náhradnom termíne potvrdenie o karanténe od príslušného všeobecného lekára pre deti a dorast.
            • zo zdravotných dôvodov iných ako je izolácia v domácom prostredí alebo karanténa, zákonný zástupca oznámi túto skutočnosť riaditeľovi Spojenej školy a ospravedlní žiaka najneskôr v deň konania prijímacej skúšky potvrdením od príslušného všeobecného lekára pre deti a dorast. Riaditeľ určí náhradný termín prijímacieho konania v čo najskoršom možnom termíne.

             

            8. Výsledky prijímacieho konania budú zverejnené pod kódom žiaka, zaslaným v pozvánke, tu na tejto stránke, v pondelok 10.5.2021 (teda až po 2.termíne) v popoludňajších hodinách, spolu s ďalším postupom.

             

             

             

             Ing. Ján Žuffa

             riaditeľ školy

          • OZNAM!!!

          • Organizácia výchovno-vzdelávacieho procesu od 3.5.2021

             

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            školy sa riadia podľa pravidiel COVID AUTOMATU vydaného Ministerstvom zdravotníctva SR s ohľadom na epidemickú situáciu COVID-19 na území SR.

            Keďže sa okres Banská Bystrica v týždni od 3.5.2021 bude stále nachádzať v červenej farbe - II.stupeň varovania, prezenčná forma vyučovania sa aj naďalej týka len žiakov končiaceho ročníka (IV.EP, III.AB, III.BA, II.KA).

            Žiaci nižších ročníkov pokračujú v dištančnej forme vzdelávania.

            V akej farbe bude okres Banská Bystrica v týždni od 10.5.2021 a ako bude pokračovať výchovno-vzdelávací proces zverejníme hneď, ako bude aktualizovaný na stránke MŠVVaŠ SR.

             

             

            Riaditeľ Spojenej školy od 19.04.2021 obnovuje prezenčné vyučovanie v končiacich ročníkoch v triedach IV.EP, IV.FP podľa platného rozvrhu. Platnosť COVID rozvrhu skončila dňa 16.04.2021.

            Nižšie ročníky sa budú vzdelávať dištančne podľa platného rozvrhu od 19.04.2021.

          • Kompetencie pre demokratickú kultúru na školách

          • Naša škola sa od  marca 2021 zapojila do spolupráce s Centrom pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie na budovaní inkluzívneho školského prostredia pre všetkých – ľudské práva a demokratické občianstvo v škole.

            Do projektu pod názvom: ,,Kompetencie pre demokratickú kultúru na školách“ sme zapojili žiakov a žiačky SOŠ podnikania, konkrétne triedu I.EP. Zmyslom spolupráce je u našich žiakov budovať na škole demokraciu, zachovávať ľudské práva, príjemné a  bezpečné prostredie pre všetkých. Prostredníctvom rozvíjania kompetencií ako je kritické myslenie či znalosť komunikácie, vlastností ako rešpekt, tolerancia, čestnosť, dôstojnosť a spravodlivosť chceme viesť žiakov k tomu, aby boli schopní riešiť konflikty, dokázali úspešne a cielene spolupracovať a zároveň si rozvíjali schopnosti počúvať jeden druhého, samostatne sa efektívne učiť a navzájom sa porozprávať a rešpektovať. Na prvom stretnutí v online prostredí sa sme sa zaoberali témou priateľstvo. Žiaci sa do diskusie veľmi pekne zapojili, dokázali s rešpektom  počúvať jeden druhého, dokázali vyjadriť svoj názor na priateľstvo, dokázali pomenovať znaky, charakterové vlastnosti, ktoré by mal dobrý priateľ mať. Veríme, že aj na našom ďalšom stretnutí budú žiaci aktívni tak, ako to boli aj teraz. Veľmi si ceníme, že aj v online prostredí sú žiaci, a už prváci, schopní zapojiť sa a vyjadriť vlastný názor. Sú ochotní vzdelávať sa aj v iných oblastiach než len v oblasti povinných predmetov. Triede 1.EP. patrí veľká vďaka za spoluprácu, ktorú preukazujú. Výchovná poradkyňa, ale aj spolupracovníci z CPPP a P sa tešia na ďalšiu spoluprácu.

            Mgr. Nina Matušovová

            Výchovná poradkyňa

      • Kontakty

        • Spojená škola - Stredná odborná škola podnikania, Školská 7, 974 01 Banská Bystrica
        • +421 48 413 31 13
        • Školská 7, 974 01 Banská Bystrica 97401 Banská Bystrica Slovakia
        • 37956108
    • Novinky

      • Prihlásenie

    • Počet návštev: 58543