• Náš prvý lyžiarsky kurz - upevňovali sme družbu

          • V dňoch 29.1. - 2.2.2024 zorganizovala naša škola prvý lyžiarsky kurz pre prvé ročníky. Zúčastnili sa ho triedy I. GP - naši farmaceuti, I. BA - naši autičkári a puškári a I. BE - žiaci zo SOŠ elektrotechnickej.Počasie nám prialo, snehové podmienky boli v stredisku SKI Tále výborné a nálada na svahu ešte lepšia.Prvý krát po dlhšej dobe boli s nami na kurze aj chlapci zo SOŠ elektrotechnickej a na vzťahoch to neubralo, práve naopak, žiaci medzi sebou upevňovali zdravú školskú družbu. Tí slabší lyžiari postupne prechádzali do lepších skupín, zdolávali nezdolateľné, pri zbieraní výstroje po pádoch si navzájom pomáhali. Všetci žiaci sa postupne zdokonaľovali, zlepšovali svoje lyžiarske zručnosti a tí úplní začiatočníci sa naučili lyžovať.Celý kurz hodnotíme na výbornú a tešíme sa na ďalší lyžiarsky kurz.

            Mgr. A. Kmeťová

          • Majstrovstvá EURÓPY v Atletike U18 2024

          • Po dvoch rokoch od podujatia EYOF 2022 sa na banskobystrické Štiavničky vráti elita dorasteneckej atletiky. Čaká nás týždeň plný skvelej atletiky, dobrovoľníctva a nových zážitkov. A práve s týmto cieľom medzi našich žiakov opäť zavítal pán Andrej Mrena. V rámci náboru prostredníctvom prednášky a videí zdôraznil, že dobrovoľníctvo na Slovensku sa stále len rozvíja, ale zároveň verí, že sa  pomocou dobrovoľníctva podarí urobiť každého z nás lepším človekom. A veru niektorí naši žiaci  prejavili záujem byť toho súčasťou a poznačili si dátum. Ktovie, koľkí z nich sa pridajú k tímu dobrovoľníkov, a tak pomôžu vytvoriť skvelú atmosféru a bezchybný priebeh tohto veľkého medzinárodného podujatia v Banskej Bystrici?

            Ing. Renáta Bírešová

          • Finančná olympiáda – postup do II. kola

          • Študenti  3. a 4. ročníka na SOŠ podnikania sa aj tento rok zapojili do súťaže Finančná olympiáda. Prvé kolo súťaže máme za sebou.

            Praktické príklady, úlohy a otázky v súťažnom teste majú mladých ľudí preskúšať z ich vedomostí, pomôcť im lepšie pochopiť základnú finančnú terminológiu a ukázať im, ako ju používať v praxi a zároveň aj ako svoje financie v budúcnosti plánovať

            Vďaka finančnej olympiáde si môžu stredoškoláci otestovať a navzájom porovnať svoje finančné vedomosti a zároveň získať atraktívne výhry pre seba i pre svoju školu.

            II. kolo  finančnej vedomostnej súťaže bude prebiehať od 26. 02. 2024 do 7. 4. 2024.

            Zoznam postupujúcich študentov:

            1. Janštová Sofia, IV.EP
            2. Klimentová Mária, IV.EP
            3. Michalčíková Ema, IV. EP
            4. Parobek Matej, IV.EP
            5. Stachow Pavol, IV.EP
            6. Cencerová Natália, III.EP
            7. Drobová Natália, III.EP
            8. Šimonová Magdaléna, III.EP
            9. Bobošík Adam, III.EP

            Ďakujeme študentom za reprezentáciu školy a k  postupu do II. kola súťaže srdečne blahoželáme!  J

            Zapísala: Ing. Valová Zdenka