• Ako sme sa pripravili na obdobie adventu

          •      Na etickej výchove sme sa učili, čo je to prosocionálne správanie. A potom sme nelenili a spoločne s II.FP a II.EP sme niečo pekné vytvorili. Pripravili sme sa na adventné obdobie, každý ako umelecky vie. Zhotovili sme adventné kalendáre, ktoré na záver rozžiarili všetkým tváre. Čo tam asi nájdeme?  To sa čoskoro dozvieme.  Naši žiaci krásne tvorili a zdobili a dobrí anjeli pre každého žiačika okienko prekvapením naplnili.

                 A mne už ostáva len jediné a to popriať všetkým krásne adventné obdobie, plné lásky a pokoja, nech Vás obklopuje zdravie a pohoda.

            Vypracovala: Mgr. Anna Psárska

          • Ponúkame pomoc všetkým!

          • Milí čitatelia,
            mojím príspevkom by som chcela dať do pozornosti školský projekt rovesníckej mediácie a predstaviť našich mediátorov. Projekt je založený na pomoci rovesníkov (žiakov – mediátorov) svojim spolužiakom a pedagógom, je nástrojom na prevenciu šikanovania a zameriava sa na riešenie konfliktov. Našou úlohou je vybudovať si vzájomnú dôveru v rovine spolužiakov, pedagógov a rodičov. Na našej škole sme vytvorili nástenku, ktorej obsah približuje ciele projektu. Naším zámerom je vytvorenie kvalitnejšieho školského prostredia a školy, kam budú žiaci chodiť radi.

             

            Nikola Beláková, rovesnícka mediátorka IV.FP

             

            https://aveprosperita.sk/

          • Ako sme sa pasovali so slovenčinou

          • Študentky SOŠ podnikania si v priebehu mesiaca november zmerali vedomosti v súťaži -  Šikovný slovenčinár. Úspešne si poradili s úlohami zameranými na čítanie s porozumením, overili si svoje pravopisné zručnosti a literárne vedomosti.

            Na popredných priečkach sa umiestnili:

            Nina Švercelová (I.EP)

            Monika Šidová (I.GP)

            Natália Bartalošová (IV.EP)

            Monika Chabanová (IV.FP)

            Lea Ferenčíková (IV.EP)

            Víťazom blahoželáme!

          • Trestnoprávna zodpovednosť mladých

          • Dňa 19.11.2021 v spolupráci s KR PZ SR v Banskej Bystrici mjr. Mgr. Petrovičovou, začala na našej škole prebiehať preventívna aktivita ,,Trestnoprávna zodpovednosť mladých,“ ktorá sa zamerala na trestnoprávnu zodpovednosť mladistvých, trestnú činnosť mladistvých a maloletých páchateľov páchanú v objektoch škôl, postihovanie mladistvých a maloletých páchateľov v trestnom a občianskoprávnom konaní, riešenie priestupkov mladistvých,delikvenciu mládeže a faktory ovplyvňujúce jej vznik. Zámerom preventívnej akcie je, aby sa žiaci oboznámili aj s riešením nežiaducich protispoločenských javov. Veríme, že nielen trieda I.CA, ktorá akciu absolvovala, ale aj ostatné triedy, ktorých aktivita ešte len čaká, sa niečo nové naučia a budú vždy konať zodpovedne, aby neprekračovali zákon a žili ako slušní občania SR.

            Mgr. Matušovová

            výchovná poradkyňa

          • Keď hodina chutí...

          • Aj formou ochutnávky spojenej s odbornou prezentáciou žiakov prebiehajú hodiny tovaroznalectva, ktoré je jedným z odborných predmetov v odbore obchod a podnikanie – podnikanie v obchode.

            Na hodinách sa žiaci dozvedia bližšie o zložení, procese výroby a vplyvoch pôsobiacich na kvalitu jednotlivých tovarov a naučia sa ich  ohodnotiť a zistiť prípadné chyby kvality. Hodiny sú vždy zaujímavé a upútajú novými informáciami.

            Viete, čo sú aditíva a prečo sú v potravinách? Ak sa prihlásiš práve na tento odbor, dozvieš sa o nich oveľa viac.

                                                                                                                                         Zapísala: Ing. Ľ. Grossmanová

          • Vysvedčenie pre mediátorov

          • Naša škola patrí k málu škôl na Slovensku, kde deti a pedagógovia nájdu ,,Rovesníckych mediátorov.“ Žiaci prešli školením, kde sa učili navzájom dôverovať si, riešiť a predchádzaťkonfliktom a spoznávať sa ako nová skupina. Takto si dnes mohlo aspoň pár zdravýchjednotlivcov prevziať svoje osvedčenie a odznaky osobne od pani PhDr. Morongovej – lektorky projektu.

            Sandra Straková,

            rovesnícka mediátorka IV.EP

             

            https://www.aveprosperita.sk/o-nas/